Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu: Viitorul partid Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu formaţiuni de dreapta. S-ar putea nici să nu mai existe PDL până în 2016!

Partidul pe care l-ar putea înfiinţa fundaţia Mişcarea Populară va fi deschis către oameni din alte formaţiuni, inclusiv din PDL. O spune la RFI consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu. Cât despre o posibilă alianţă cu vreun partid actual, Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu formaţiuni de dreapta, precizează el. Întrebat dacă s-ar alia cu PDL, consilierul a răspuns că ipotetic vorbind, PDL s-ar putea să dispară până în 2016.

Sebastian Lăzăroiu declară că viitorul partid Mişcarea Populară va da dovadă de deschidere, dar cu multe rezerve: "Deschiderea asta e cu multe rezerve, pentru că dacă am vrea până la urmă să-i primim pe toţi, putem să susţinem unul din partidele existente. Eu cred că ar trebui să fim foarte selectivi cu oamenii din actualele partide. Sunt oameni de calitate şi în partidele actuale. Sigur, fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru că asta a fost intenţia noastră de la început, să facem o selecţie şi să găsim oameni valoroşi, idei valoroase şi putem găsi asta în actualele partide de centru-dreapta. Inclusiv la PDL. Dar dacă deschizi uşa şi o să intre toată lumea, o să fie un nou PDL, ceea ce nu cred că-şi doreşte nimeni".

Cine de la PDL s-ar putea regăsi în viitorul partid? "Aş putea să dau multe nume de acolo, dar să ştiţi că toată lumea aşteaptă să audă, când vorbeşti de oameni de valoare din partide, aşteaptă să audă nume sonore, cu notorietate, dar să ştiţi că sunt oameni în eşaloanele doi-trei în partide, în organizaţiile de tineret, care sunt poate mult mai valoroşi decât cei de la vârf sau cu notorietate foarte mare", răspunde consilierul prezidenţial.

 

Alianţe ipotetice pentru Mişcarea Populară

 

Cu ce partide s-ar alia viitorul partid Mişcarea Populară? "În mod evident, acest partid, Mişcarea Populară, îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, că sunt părţi din zona liberală, din zona PNL-ului, care şi-au păstrat în ciuda alianţei cu PSD-ul, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevărată, dar şi PNL şi PSD sunt partide de stânga şi după cum se vede, e bine să eviţi alianţele astea eterogene în care vine şi stânga şi dreapta şi nu mai ştii care din ce familie face parte", spune Sebastian Lăzăroiu.

Întrebat dacă viitorul partid Mişcarea Populară s-ar alia cu PDL, consilierul prezidenţial a răspuns: "Vorbim de o situaţie ipotetică. Aliat când, înainte de alegeri, după alegeri? Eu zic că alianţele sunt utile când se fac pentru guvernare şi după alegeri, în funcţie de ce a votat electoratul. S-ar putea nici să nu mai existe PDL-ul până în 2016, aşa că vorbim ipotetic".

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre viitorul partid Mişcarea Populară