Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lăzăroiu : Vor fi multe dezertări din PDL, dacă nu va creşte în sondaje

pdl-lideri-congres.jpg

Congresul PDL va avea loc în luna mai.

PDL se va confrunta cu multe dezertări individuale, dacă nu va creşte în sondaje după Convenţia Naţională din luna mai. Declaraţia a fost făcută la RFI de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu. El estimează totuşi că partidul nu se va rupe.

Sebastian Lăzăroiu e tranşant : dacă Partidul Democrat Liberal nu creşte în sondaje după Congres, e "foarte probabil" să aibă loc "multe dezertări individuale".

"Riscul ca PDL să se rupă e foarte mic. Nu cred că va pleca nimeni din partid în acest moment, dar după Congres, dacă partidul nu va lua cea mai bună decizie pentru a se relansa şi asta se va vedea în câteva luni în sondaje, atunci, da, e foarte probabil", spune consilierul prezidenţial.

El precizează însă că nu va fi vorba de o rupere a partidului, ci de multe dezertări : "Nu neapărat o rupere, nu va pleca o facţiune, dar vor fi multe dezertări individuale, pentru că aşa se întâmplă înainte de alegeri în toate partidele, s-a văzut, e o boală gravă a democraţiei noastre".

"Ţine şi de partide cum îşi selectează membri, iar dacă partidul nu va lua cea mai bună decizie la Congres şi nu va creşte în sondaje în următoarele luni, după Congres, atunci vom avea multe dezertări individuale", crede Sebastian Lăzăroiu.

 
Sebastian Lăzăroiu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL