Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legea educaţiei primeşte undă verde

curtea-constitutionala-logo.jpg

Curtea Constituţională avizează legea educaţiei.

Opoziţia a pierdut războiul cu Puterea, la Curtea Constituţională. Instanţa a decis marţi, 4 ianuarie, cu majoritate de voturi, că legea educaţiei adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului este constituţională. Actul normativ a fost deja promulgat de preşedintele Băsescu.

Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă atât sesizarea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, cât şi pe cea formulată de 108 deputaţi PSD, PC şi PNL. Decizia a fost luată cu şapte voturi pentru şi două împotrivă.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament asupra legii educaţiei pe data de 28 octombrie 2010.

Partidul Social Democrat nu se lasă însă cu una cu două : PSD anunţă prin vocea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană că va sesiza din nou Curtea Constituţională, după publicarea motivaţiei deciziei de marţi.

La rândul lui, senatorul PSD Dan Şova spune la RFI că Opoziţia nu mai are ce face în privinţa acestei legi. Singura soluţie în opinia sa este ca documentul să fie modificat, odată ce actuala Opoziţie ajunge la Putere.

Tot Dan Şova precizează însă că Senatul va merge mai departe cu dezbaterile pe legea educaţiei, în ciuda deciziei Curţii Constituţionale. Ulterior, chiar dacă legea declarată marţi constituţională va fi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, varianta ce va fi adoptată de Senat este cea care va fi aplicată, spune parlamentarul PSD.

Click aici pentru  a descărcă Legea educaţiei naţionale în format pdf.

 
Senatorul PSD, Dan Şova, intervievat de Cosmin Ruscior