Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liberalii au pus pariuri privind alegerile din PDL

pdl-lideri-congres.jpg

Convenţia Naţională a PDL va avea loc pe 14 mai.

Partidul Naţional Liberal ironizează situaţia din PDL. Liberalii au pus pariuri privind alegerile din Partidul Democrat Liberal, spune la RFI vice-preşedintele PNL, Mihai Voicu. El nu crede că democrat-liberalii vor creşte în sondaje după Convenţia Naţională din 14 mai. Voicu mai afirmă că liberalii privesc situaţia din PDL "cu amuzament".

Mihai Voicu nu crede că alegerile din partidul de guvernământ vor modifica "politica guvernamentală şi politica lui Traian Băsescu".

"Ceea ce ne preocupă pe toţi sau cel puţin marea majoritate sunt efectele pe care acest partid le are prin intermediul guvernării asupra noastră, asupra economiei, asupra diverselor categorii sociale şi aceste efecte sunt dintre cele mai rele. Nu cred însă că acest congres, indiferent de rezultatul său va modifica într-un fel politica guvernamentală şi politica lui Traian Băsescu", declară vice-preşedintele PNL.

Voicu se arată amuzat de ceea ce se întâmplă în prezent la PDL: "Noi privim mai degrabă cu amuzament ce se întâmplă la PDL. A fost chiar şi o perioadă de câteva zile, s-au pus şi pariuri în interiorul PNL. Subiectul pariurilor a fost Gheorghe Flutur. Am pus pariu cam cât rezistă să fie Gheorghe Flutur cu Blaga. Mărturisesc că eu personal am pierdut, pentru că am pus pariu că rezistă 48 de ore şi n-a rezistat decât 24! La fel şi cu Gheorghe Ştefan, s-a văzut şi cu alţii, Ioan Oltean şi aşa mai departe. Din acest punct de vedere se vede de la mare distanţă că democraţia internă în PD este în realitate un simulacru. Se lucrează pe trei fronturi: Traian Băsescu, fonduri guvernamentale şi justiţie-DNA".

Liderul PNL crede că distanţa din sondaje dintre Uniunea Social Liberală şi PDL nu va scădea după alegerile din luna mai din partidul de guvernământ. "Acum distanţa dintre USL şi PDL e mare şi va rămâne la fel de mare, dacă nu cumva chiar mai mare, pentru că nu conducătorii partidelor sau în mică măsură conducătorii partidelor sau evenimentele interne ale acestora au influenţă asupra opiniilor politice ale populaţiei, ci acţiunile, faptele acestora, mai ales atunci când aceste fapte sunt de natură a afecta viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Deci eu nu cred într-o revenire (a PDL-ului în sondaje - n.r.)", precizează Mihai Voicu.

Alegerile interne din PDL au loc pe 14 mai.

 
Mihai Voicu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre PDL