Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Licitaţiile cu dedicaţie, o modă în România

licitatiile-dedicatie-moda-romania.jpg

Premierul Emil Boc avertizează autorităţile să nu mai tolereze licitaţiile trucate.

Licitaţiile "cu dedicaţie" sunt în continuare la modă, nu doar la nivel local, ci şi la nivel central. Iată ce spune la RFI directorul executiv al Societăţii Academice din România. Premierul Emil Boc a ameninţat cu dosare penale autorităţile locale care încheie contracte pe bani europeni în urma unor licitaţii cu cântec.

Sorin Ioniţă susţine că fenomenul atribuirii unor contracte pe bani europeni "pe prietenii" nu poate fi oprit doar cu dosare penale.

Autorităţile de management, care controlează cheltuirea fondurilor europene trebuie să se implice cu adevărat în prevenirea acestor achiziţii frauduloase prin suspendarea licitaţiilor "cu cântec", insistă directorul executiv al SAR.

Premierul Emil Boc a ameninţat recent cu dosare penale autorităţile locale care încheie contracte pe bani europeni în urma unor licitaţii cu cântec. Aceasta după ce Bruxelles-ul a suspendat acordarea fondurilor de dezvoltare regională pe infrastructură, în urma descoperirii unor nereguli.

Premierul Emil Boc a afirmat luni că Guvernul va fi "necruţător" cu acele autorităţi care au trucat licitaţii.

"Nu mai putem tolera autorităţi locale care pur şi simplu să sfideze legea, să facă licitaţii trucate, să existe conflicte de interese, după care ţara să fie sancţionată, pentru că unii greşesc la nivel local. Acest lucru este intolerabil, iar oamenii trebuie să ştie că din cauza unora sau a altora de acest fel, noi, ca ţară, putem pierde bani europeni care ar trebui să intre în infrastructura din România", a declarat premierul.

Sorin Ioniţă, intervievat de Lea Berzuc, despre licitaţii