Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liderul socialiştilor europeni demisionează

liderul-socialistilor-europeni-demisioneaza.jpg

Preşedintele Partidului Socialist European, Poul Nyrup Rasmussen, a anunţat că va demisiona.

Schimbarea Puterii în Spania face victime la vârful socialiştilor europeni. Preşedintele Partidului Socialist European (PSE), danezul Poul Nyrup Rasmussen, a anunţat că va demisiona. Decizia sa vine în contextul înfrângerii suferite de socialiştii spanioli la alegerile parlamentare de duminică, chiar dacă Rasmussen nu spune explicit că acesta ar fi motivul.

E adevărat, coincidenţa e cam mare şi nu ne putem împiedica să ne gândim la faptul că după înfrângerea socialiştilor spanioli în alegerile de duminică, această demisie pică bine.

Oficial, însă, Poul Nyupp Rasmussen spune că va demisiona până la sfârşitul săptămânii, din motive personale, pentru a se ocupa mai mult de familia sa.

Rasmussen spune că vrea să înceapă un nou capitol al vieţii sale şi asta de îndată ce convenţia socialistă din 24-26 noiembrie ia sfârşit.

"Pentru mine a venit vremea să încep un nou capitol al vieţii", afirmă Rasmussen, care precizează că vrea să acorde mai mult timp familiei sale.

Demisia lui Poul Nyupp Rasmussen vine la scurt timp după înfrângerea suferită de socialiştii din Spania şi de laburiştii din Marea Britanie. De asemenea, în Grecia, socialistul Giorgios Papandreou a demisionat, pentru a-i lăsa locul tehnocratului Lucas Papademos.

Poul Nyupp Rasmussen, fost prim-ministru danez, conduce Partidul Socialist European din 2004. Formaţiunea regrupează socialişti, social-democraţi şi pe laburiştii britanici.