Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Dragnea la RFI: Ponta nu va sta cu evantaiul în spatele lui Băsescu la Bruxelles!

PSD speră ca miercuri Curtea Constituţională "să nu-şi depăşească atribuţiile", atunci când va decide în privinţa reprezentării României la Consiliul European din 28-29 iunie. O spune la RFI secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. El mai declară că nu se va ajunge în situaţia în care Traian Băsescu să ocupe scaunul alocat României la Bruxelles, iar "premierul să stea în spate, cu evantaiul".

Preşedintele Traian Băsescu a sesizat luni Curtea Constituţională cu privire la conflictul juridic de natură constituţională, privind reprezentarea României la Consiliul European. Sesizarea urmează să fie discutată miercuri.

Liviu Dragnea declară că "Victor Ponta are în spate o declaraţie adoptată de Parlament, este obligat s-o pună în practică. Preşedinţia are un diferend cu Parlamentul, nu are preşedintele Traian Băsescu cu premierul Victor Ponta".

Pe de altă parte, spune Liviu Dragnea, "Curtea Constituţională nu are competenţe în a soluţiona astfel de divergenţe şi să dea o decizie a CC care să lămurească lucrurile. Curtea poate constata că într-adevăr este un conflict instituţional şi cam atât".

"Noi sperăm foarte mult ca această instituţie, Curtea Constituţională să nu-şi depăşească atribuţiile şi cred că nici n-o va face", continuă secretarul general al PSD.

Întrebat ce se va întâmpla dacă şi preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta vor merge la Consiliul European de la Bruxelles, Liviu Dragnea a răspuns: "Noi nu o să acceptăm şi premierul n-o să accepte să se meargă la Consiliul European şi domnul preşedinte Traian Băsescu să stea pe scaunul alocat României şi premierul să stea în spate cu evantaiul. Nu, aşa ceva nu!".

 
Liviu Dragnea, intervievat de Cosmin Ruscior, despre reprezentarea României la Consiliul European