Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Macovei, convinsă că are susţinere în partid

macovei-monica-bun.jpg

Monica Macovei spune că are sprijin în PDL, dar nu în rândul conducerii.

Euro-parlamentarul PDL, Monica Macovei declară la RFI că e "convinsă" că are susţinere în partid. Ea precizează că se va întâlni în acest week-end cu colegii ei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, pentru a discuta despre Convenţia Naţională a Partidului Democrat Liberal, din luna mai.

Monica Macovei se fereşte să spună clar dacă este interesată de o funcţie de conducere în PDL. Inclusă de presă în tripleta Macovei - Preda - Voinescu, ea spune că se va întâlni cu cei doi, pentru a vedea ce vor face la congresul din luna mai.

Întrebată de RFI dacă vrea să candideze la vreo funcţie de conducere în PDL, Macovei a răspuns: "Discutăm între noi şi nu am luat o decizie".

În orice caz, euro-parlamentarul ştie sigur că are susţinere în partid, dar nu la nivelul conducerii.

"În partid, sunt convinsă că am şi am stat de vorbă cu oameni din partid. Nu vorbim despre unii din conducerea partidului, dar în partid da. Până când nu luăm o decizie toţi trei şi ne vedem inclusiv în acest week-end, nu vreau să fac comentarii, vreau să transmit exact apoi decizia pe care o luăm", conchide ea.

Grupul Macovei - Preda - Voinescu pare să fie izolat în PDL. Criteriile de integritate propuse de cei trei au fost respinse de conducerea partidului, într-o şedinţă cu scandal, acum câteva săptămâni. Ei propuneau ca statutul formaţiunii să prevadă excluderea membrilor PDL trimişi în judecată. Sugestia a provocat furia unor nume grele din partid, printre care Vasile Blaga şi Radu Berceanu.

 
Monica Macovei, intervievată de Cosmin Ruscior, despre PDL