Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Macovei: Proiectul Roşia Montană nu este util, aduce numai pagube!

macovei-proiectul-rosia-montana-nu-este-util-aduce-numai-pagube.jpg

Monica Macovei critică proiectul de la Roşia Montană.

Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, spune la RFI că proiectul aurifer de la Roşia Montană este păgubos. Ea crede că nu este un proiect util României şi cere desecretizarea contractului.

Monica Macovei este fermă: România nu are nevoie de proiectul de la Roşia Montană! "Nu cred că este un proiect util României. Este unul care aduce numai pagubă în toate domeniile! Trebuie să se calculeze efectiv în costuri, în bani costurile de mediu, riscul de accidente, cu costurile asupra sănătăţii şi mediului şi comparativ cu cât ne-ar aduce apropo de discuţiile cu rezerva de aur. De asemenea, e foarte important, trebuie să vedem licenţa de exploatare dată acum mulţi ani şi toate documentele trebuie desecretizate, pentru a se face o dezbatere reală", declară europarlamentarul PDL.

Proiectul Roşia Montană

Monica Macovei, europarlamentar PDL

AscultăDownload

Monica Macovei spune că nu se va lăsa influenţată de poziţia Partidului Democrat Liberal în privinţa proiectului aurifer de la Roşia Montană: "Îmi susţin punctul de vedere şi îmi susţin lucrurile în care cred, indiferent de ce spun colegii mei. Asta este important, să nu fim aşa uşor influenţabili de partid sau de alte organisme din care facem parte. Asta cred şi asta voi spune în continuare!".

Preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi unii lideri ai PDL s-au declarat în favoarea proiectului minier de la Roşia Montană. Ecologiştii şi unele organizaţii neguvernamentale critică însă atât proiectul bazat pe cianuri, cât şi ceea ce ei numesc "lobby-ul" făcut de oficialii statului român în acest dosar sensibil.