Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Manuel Valls, în vizită la romii din Câmpia Turzii

manuel-valls-vizita-romii-campia-turzii.jpg

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls (Foto: AFP/Georges Gobet)

Cei doi miniştri francezi aflaţi în România au fost joi dimineaţă la Câmpia Turzii, în vestul ţării, pentru a vedea un proiect care ajută la integrarea celor defavorizaţi, în primul rând romii. Ministrul de Interne, Manuel Valls şi cel al Afacerilor Europene, Bernard Cazeneuve, au vizitat o cantină în care sunt hrăniţi 200 de copii săraci.

Proiectul costă 270 de mii de euro, iar Franţa contribuie şi ea, pentru început cu zece mii de euro. Ministrul francez de Interne dă însă asigurări că vor urma şi alte proiecte.

Manuel Valls a declarat joi că problema romilor din România trimişi acasă din Franţa este una complexă şi care nu poate fi rezolvată în câteva luni.

Romi

Manuel Valls, ministru francez de Interne

AscultăDownload

Ministrul francez de Interne a spus într-o conferinţă de presă la Câmpia Turzii, judeţul Cluj, că autorităţile franceze nu "stigmatizează" nici romii şi nici România. "Problema romilor din România trimişi din Franţa este una complexă şi care nu poate fi rezolvată în câteva luni. Este una cunoscută de mai multe decenii. Pentru aceasta nu discursurile contează şi nici acuzaţiile. Noi nu stigmatizăm nici romii şi nici România. Franţa are o politică de evacuare a taberelor ilegale, de a-i conduce la frontieră, luptă împotriva crimei organizate şi face eforturi de integrare în Franţa. Suntem conştienţi că eforturile trebuie făcute întâi de toate aici, iar acesta este mesajul autorităţilor române", spune Valls.