Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marga la RFI: Îmi asum răspunderea pentru ceea ce spun

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, explică la RFI incidentul de luni seară, de la Palatul Cotroceni, când preşedintele Băsescu a întârziat sa îi strână mâna. Analogia cu Mussolini a fost răspuns la o întrebare adresată de un parlamentar apropiat fostei Puteri, şi nicidecum o comparaţie cu şeful statului.

"Eu am făcut o declaraţie la Comisiile Parlamentului, iar în pachetul de întrebări care s-au pus ulterior, cineva din apropierea fostei guvernări a întrebat despre opinia mea legată de analogia pe care am făcut-o într-o lucrare, între Musolini şi măsurile luate în România. Am răspuns la acea întrebare însă s-a deformat ulterior, ca şi cum ar face parte din declaraţia mea. Preşedintele era infromat că s-a făcut o confundare a lui cu Mussolini. Eu n-am spus aceasta.

Am spus că sunt nişte măsuri - obsesia demontarii celei de-a doua Camere a Parlamentului, obsesia  tăierilor de salarii la bugetari, obsesia desfiinţării de şcoli şi reducerii de profesori - sunt cam 7 măsuri care permit o analogie prea largă între ceea ce s-a făcut atunci şi ceea ce se face în ultima vreme la noi. Am căzut de acord cu preşedintele să lămurim aceste aspecte, pentru mine nu este nicio problemă" a declarat noul şef al diplomaţiei române, Andrei Marga.

 
Marga la RFI: Îmi asum răspunderea pentru ceea ce spun