Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marko Bela: O remaniere a miniştrilor nu e necesară

marko-bela-o-remaniere-ministrilor-nu-e-necesara.jpg

Marko Bela nu vede necesară o remaniere a Guvernului Boc.

Vicepremierul Marko Bela nu vede necesară o remaniere a Guvernului Boc. El spune la RFI că schimbarea unor miniştri a avut deja loc de-a lungul timpului. Marko Bela mai declară că nici un ministru al UDMR nu ar trebui să fie vizat de viitoarea remaniere.

Rep.: O remaniere a Guvernului Boc s-ar impune acum, domnule Marko Bela?

Marko Bela: Dacă ne gândim la ideea remanierii ca şi schimbare a unor miniştri, eu aş zice că în mers am avut o anumită remaniere. Dacă vă uitaţi la lista Guvernului, veţi vedea că diferă destul de mult faţă de lista iniţială, de la sfârşitul anului 2009. Deci treptat-treptat a avut loc o astfel de remaniere şi din acest punct de vedere eu nu văd că în acest moment ar trebui să avem o astfel de schimbare. Din punctul nostru de vedere, nicicum. UDMR nu s-a gândit la o astfel de remaniere, dar fiecare partid are posibilitatea să decidă dacă vrea să-şi schimbe miniştrii. Bineînţeles că în principiu, cei din coaliţie nu trebuie să fie de acord cu aceste schimbări, dar totuşi, la urma urmei, e dreptul partidului respectiv să facă o astfel de schimbare.

 

Remaniere Guvern Boc

Marko Bela, vicepremier

AscultăDownload

Rep.: Credeţi că miniştrii UDMR ar trebui vizaţi de remanierea Guvernului?

M.B.: Nu.

 

Rep.: Deci nu aveţi motive de nemulţumire faţă de activitatea miniştrilor UDMR…

M.B.: Noi suntem în Guvern în totalitate patru: ministrul Culturii, ministrul Mediului, ministrul Sănătăţii şi un vicepremier. Recent a avut loc o schimbare, dar nu din motiv că am fi fost nemulţumiţi de ministrul Sănătăţii, ci domnia sa a ajuns la concluzia să-şi dea demisia. Nu, în acest moment nu avem nemulţumiţi.