Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Michelle Obama îşi pune popularitatea în slujba soţului

michelle-obama-pune-popularitatea-slujba-sotului.jpg

Michelle Obama, la Convenţia Democrată (Foto: Reuters/Eric Thayer)

Prima Doamnă a Americii, Michelle Obama, a deschis marţi seară lucrările Convenţiei Naţionale a Partidului Democrat, la care Barack Obama va fi învestit candidat al formaţiunii la prezidenţialele din 6 noiembrie, un scrutin care se anunţă unul foarte strâns.

Schimbările necesită timp, a fost mesajul transmis de prima Doamnă a Americii, în faţa delegaţilor democraţi. Michelle Obama a declarat că primii patru ani pe care Barack Obama i-a petrecut la Casa Albă au fost dificili şi le-a cerut alegătorilor încă un mandat pentru ca soţul ei să poată rezolva problemele cu care se confruntă economia Statelor Unite.

Într-un discurs rostit în faţa celor şase mii de persoane, Michelle Obama a spus că a crezut permanent în viziunea pe care Barack Obama a avut-o pentru Statele Unite, însă a fost îngrijorată de modul în care funcţia de preşedinte i-ar fi putut afecta viaţa de familie.

Prima Doamnă a Americii a vorbit despre relaţia puternică pe care o are cu Barack Obama de 23 de ani, amintind că provin din familii modeste, în care au învăţat să aprecieze valorile, dragostea şi forţa sacrificiului.

Punctul culminant al Convenţiei Democrate va fi joi seară, când Barack Obama va susţine discursul de acceptare a candidaturii, pe un stadion cu 73 de mii de locuri, după partenerul său în tandemul democrat, vicepreşedintele Joe Biden.