Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Răzvan Ungureanu, ales preşedinte al Forţei Civice

mihai-razvan-ungureanu-ales-presedinte-fortei-civice.jpg

MRU, noul preşedinte al Forţei Civice.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost ales vineri la Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică, preşedinte al acestei formaţiuni. MRU ar putea candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru un loc de deputat.

Mihai Răzvan Ungureanu a primit 944 de voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", el fiind de altfel singurul candidat la preşedinţia Forţei Civice.

MRU declară că acest partid s-a născut prin generozitate: "Prin generozitate s-a născut partidul acesta, prin generozitate va merge mai departe, înţelegând fiecare dintre membrii săi că nu este vorba de a ceda loc intereselor de grup, ci e vorba de a se angaja împreună cu toţi colegii de partid la construirea unei Românii, aşa cum ar trebui să fie în secolul XXI într-o Europă unită".

Mihai Răzvan Ungureanu îi invită pe români să fie alături de Forţa Civică: "Vă invit, dragi români, să fiţi alături de noi, voi încerca să fiu aşa cum vreţi dumneavoastră. În spatele meu se află 22 ani de profesorat, peste 14 ani de activitate politică în ţară şi străinătate, se află zile întregi de muncă şi de forţă rezumată în partidul Forţa Civică. Vă cer să investiţi încredere în partidul Forţa Civică".

 

Ungureanu, viitor deputat?

 

MRU anunţă că cel mai probabil, va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie pentru un colegiu de deputat: "Cel mai probabil, voi candida pentru un colegiu pentru un loc de deputat. Vom vedea dacă la Iaşi, evident că oraşul meu natal este cel mai atrăgător ca proiect politic, dar sunt foarte multe considerente pe care trebuie să le iau în calcul".

Mihai Răzvan Ungureanu spune că în momentul de faţă partidul Forţa Civică este în negocieri cu PDL şi PNŢCD, formaţiunile abilitate să facă parte din alianţa de dreapta. "În momentul de faţă, suntem în negocieri cu două partide care sunt abilitate să facă parte din alianţă, PDL şi PNŢCD, iar gândul nostru este acela de a construi platforma de dreapta, necum de a merge separat la alegerile din 9 decembrie", explică MRU.

El speră ca alianţa să participe nu doar la alegerile din 9 decembrie, ci şi la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, până în 2016, cel puţin.

Celelalte funcţii ale Forţei Civice revin următorilor: Adrian Iuraşcu-prim-vicepreşedinte, Ştefan Pirpiliu-secretar general, Ion Bazac, Dan Liga, Doru Mărieş, Dan Cristian Popescu, Marian Săniuţă, Gabriel Biriş, Florin Bolchiş, Radu Botezatu, Sergiu Fendrihan, Daniel Ionaşcu, Ioan Mircea Hâncu, Adrian Semcu, Smaranda Vornicu-vicepreşedinţi, Gheorghe Moisescu şi Valentin Suvar-secretari generali adjuncţi, Despina Munteanu şi Denis Soare-secretari executivi, Sorin Pârcălabu-trezorier.

Convenţia Naţională a partidului Forţa Civică l-a mandatat pe Ungureanu să facă demersurile necesare pentru aderarea la Partidul Popular European.

Politologul Radu Carp, intervievat de Anca Năstase