Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Voicu: E normal ca PC să primească un singur sector la alegerile din Capitală

mihai-voicu-e-normal-pc-sa-primeasca-un-singur-sector-alegerile-capitala.jpg

Disensiuni între PNL şi PC, pe tema candidaţilor la sectoare, la alegerile locale din 2012.

Liberalii speră să tranşeze cât mai repede disensiunile cu Partidul Conservator, privind candidaţii pentru sectoare la alegerile locale de anul viitor din Bucureşti. Potrivit unor surse citate de HotNews.ro, PC ar vrea să ceară două sectoare, respectiv 2 şi 4. Vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, spune însă la RFI că ponderea normală ar fi ca liberalii să aibă candidaţi la două sectoare, iar conservatorii la unul singur.

Mihai Voicu se aşteaptă la "o decizie lină şi fără foarte mari probleme", deşi susţine că nu a auzit ca PC să ceară două sectoare, în loc de unul.

"Avem intenţia de a găsi cei mai buni candidaţi şi cele mai bune variante. Există câţiva factori: sondaje, prevederile protocolului, situaţia politică actuală. Având în vedere toate aceste criterii, cred că ne putem îndrepta spre o decizie lină şi fără foarte mari probleme. Mergem şi sunt convins că cea mai bună soluţie e să mergem pe această împărţire de trei la trei, între PSD şi Alianţa de Centru Dreapta şi din acest punct de vedere, practic, mai avem de luat puţine decizii", spune vicepreşedintele PNL.

Mihai Voicu precizează că PC va desemna candidatul pentru sectorul 4, la alegerile locale din 2012 din Bucureşti, aceasta fiind "o pondere normală", în opinia sa: "Eu cred că Partidul Conservator poate merge în aceste alegeri locale cu candidatura de la Sectorul 4. Ţinând cont că avem puţine sectoare, e o pondere normală".

Întrebat dacă PC a cerut două sectoare în loc de unul, Mihai Voicu a răspuns că nu a auzit până acum aşa ceva. "Nu avem încă argumente pentru această solicitare. Vă mărturisesc că eu nici măcar nu am auzit-o, nu am asistat la vreo discuţie în care să apară o astfel de solicitare. Vom vedea şi sondajele de opinie şi sunt convins că lucrurile vor fi depăşite fără probleme", conchide vicepreşedintele PNL.

 
Mihai Voicu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre disensiunile PNL-PC pe tema candidaţilor la sectoare