Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militarii români nu au fost implicaţi în incidentele de la Kosovska Mitrovica

200803-3446.jpg

Militarii români nu au fost implicaţi în incidentele de la Kosovska Mitrovica

Nici un militar român nu a fost implicat în incidentele de ieri de la Kosovska Mitrovica, în care au fost răniţi peste 100 de oameni, din care o treime - soldați ai forțelor internaționale de menținere a stabilității.

Soldații români nu au misiuni in zona respectiva în acest moment, precizează seful contingentului românesc din cadrul KFOR, Maiorul Marius Ghergheţcu... El spune şi că soldații români nu au mandat de control al mulțimii, deci sunt puține șanse sa fie implicați în eventuale violente.

Seful contingentului romanesc din Kosovo, maiorul Marius Ghergheţcu, apreciază că în cea mai mare parte a provinciei, situația de securitate este buna, însă - cu perspective imprevizibile.

Un poliţist ucrainean a murit din cauza rănilor suferite în violenţele de ieri din Kosovo. Sursele nu au putut confirma cauza decesului, însă NATO şi ONU au afirmat că sârbii au utilizat arme automate şi grenade de mână în aceste confruntări, cele mai grave de la proclamarea independenţei Kosovo, la 17 februarie.

(C.C. / S.S. - 3/18/2008;12.00h)