Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Miniştrii PDL, tineri, necunoscuţi şi dornici de afirmare

ministrii-pdl-tineri-porsche-dornici-afirmare.jpg

O nouă echipă se instalează la Palatul Victoria.

Un proprietar de Porsche, un fost director la Monsanto, un decan, un finanţist, un iubitor de sport… Miniştrii PDL din Guvernul lui Mihai Răzvan Ungureanu sunt tineri, puţin cunoscuţi şi dornici de afirmare.

Premierul desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu, a prezentat miercuri componenţa Guvernului. Toţi miniştrii din Cabinetul Boc rămân în funcţie, mai puţin cei ai PDL, care sunt înlocuiţi.

 

Cine sunt noii miniştri PDL?

 

La Economie, în locul lui Ion Ariton este propus Lucian Bode, deputat PDL, un apropiat al lui Emil Boc, potrivit HotNews, preşedinte de organizaţie la Sălaj, fieful Andreei Paul Vass. Aceasta s-a retras de pe lista iniţială a PDL, invocând motive personale.

La Interne, în locul lui Traian Igaş vine Gabriel Berca, senator PDL, fost membru al PNL şi fost prefect de Bacău.

La Turism, în locul Elenei Udrea vine Cristian Petrescu, deputat de Bucureşti. El a făcut Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi are un master în ecoturism şi protecţia mediului.

La Transporturi, în locul Ancăi Boagiu vine mâna ei dreaptă, Alexandru Nazare, în vârstă de 32 de ani.

La Agricultură, pleacă Valeriu Tabără, vine Stelian Fuia, preşedintele comisiei de profil din Camera Deputaţilor, fost director comercial la Monsanto România, producător de organisme modificate genetic.

La Educaţie, se instalează Cătălin Baba în locul lui Daniel Funeriu. Baba este secretar de stat şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice de la Babes Bolyai.

La Comunicaţii, pleacă Valerian Vreme şi vine Răzvan Mustea, şeful Organizaţiei de Tineret a PDL, economist şi proprietar de Porsche.

La Muncă, Sulfina Barbu este înlocuită de Claudia Boghicevici, vicepreşedinta comisiei de profil din PDL.

În fine, la Finanţe, în locul lui Gheorghe Ialomiţianu se va instala Bogdan Drăgoi, secretar de stat în vârstă de 32 de ani.