Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a dat demisia

ministrul-sanatatii-cseke-attila-dat-demisia.jpg

Cseke Attila a demisionat din postul de ministru al Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, 4 august, că demisionează din funcţie. El este nemulţumit de banii primiţi de Ministerul Sănătăţii la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere. Cseke Attila precizează că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe.

Ministrul sănătăţii a explicat într-o conferinţă de presă că abia miercuri, la ora 14.00, a primit proiectul rectificării bugetare.

Ceea ce este "extrem de grav" şi inacceptabil, spune Cseke Attila. Ministrul Sănătăţii nu a fost consultat deşi a depus chiar o solicitare în scris privind o discuţie între Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, a explicat Cseke Attila.

De altfel, ministrul a explicat că în timpul mandatului său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Cseke Attila, nemulţumit de fondurile alocate după rectificare

Ministrul Sănătăţii a explicat că este nemulţumit de banii primiţi de Ministerul pe care îl conducea după rectificarea bugetară.

Practic, bugetul ministerului nu a primit niciun ban în plus, doar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate obţinând “ceva.”

Cseke Attila a explicat că şi-a exprimat nemulţumirea şi în şedinţa de Guvern de miercuri şi că joi a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, căruia i-a înaintat demisia.

Ministrul a precizat că premierul a insistat să nu demisioneze. Cseke Attila a mai declarat că speră ca UDMR să îi găsească în scurt timp un înlocuitor, subliniind faptul că reformele începute în sistemul sanitar trebuie continuate.

Amintim, proiectul de rectificare bugetară a fost adoptat, miercuri, în şedinţă de Guvern.

 
Ministrul sănătăţii despre motivele demisiei.