Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Diaconu: Naivitatea mea e mai valoroasă într-un sistem politic malformat

mircea-diaconu-naivitatea-mea-e-mai-valoroasa-intr-un-sistem-politic-malformat.jpg

Mircea Diaconu anunţă că va candida pentru un nou mandat parlamentar.

"Strigătul meu de disperare câtă vreme mai stau în politică este veniţi în politică, veniţi cât mai mulţi oameni nepricepuţi la politică, normali însă în comportament, veniţi, că altfel ne distrugem ca naţiune, pur şi simplu!". Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PNL, senatorul Mircea Diaconu. Actorul apreciază că "naivitatea" sa e mai valoroasă într-un sistem "malformat". Diaconu anunţă că va candida pentru un nou mandat de parlamentar.

Reporter: Domnule Mircea Diaconu, dacă ar fi să trageţi linia, după câţiva ani de mandat parlamentar, regretaţi că aţi intrat în politică?

Mircea Diaconu: Îmi vine o frază din Eugen Ionescu: "nu mult, dar totuşi puţin!". Câteodată, lipsa de experienţă e mult mai valoroasă decât experienţa, câtă vreme experienţa, construcţia de experienţă politică în aceşti 20-21 de ani a plecat pe căi greşite, a construit mici monştri. În cazul acesta, să zic naivitatea mea poate are mai mare valoare şi poate-i mai mare nevoie de naivitatea unuia ca mine într-un sistem malformat, aşa încât judecăţile simple la care încerc să recurg mereu şi care sunt la nivelul înţelegerii cetăţeanului obişnuit până la urmă fac parte dintr-un instrument de deratizare generală. Vorbesc acum de simplificarea lucrurilor, întoarcerea la noţiunile de bază. Aşa m-am comportat de când mă ştiu. Sunt lucrurile la care am recurs sau intenţiile la care am recurs toată viaţa mea, prin educaţie, prin experienţa cealaltă, de om care trăieşte în societate, chiar de actor, de tată şi aşa mai departe este bagajul cu care mă mişc în politică şi cu care mă exprim în politică şi credeţi-mă, văd şi alţii ca mine, nu foarte mulţi, nu mulţi, dar totuşi puţini, ca să zic chiar ca Eugen Ionescu şi poate e un germene. Strigătul meu de disperare câtă vreme mai stau în politică este "veniţi în politică, veniţi cât mai mulţi oameni nepricepuţi la politică, normali însă în comportament, oameni cu cariere în spate, oameni serioşi, care au lăsat o urmă în societatea românească, veniţi, că altfel ne distrugem ca naţiune, pur şi simplu!".

 

Rep.: Asta ce înseamnă, că veţi candida pentru un nou mandat de parlamentar?

M.D.: Cred că da, cred că da, pentru există un contract moral cu cetăţenii din Câmpulung, Curtea de Argeş, zona mea, zona unde m-am născut şi simt că m-au infuzat cu dorinţe, cu intenţii, cu aşteptări şi nu pot să chiulesc de la acest gen de infuzie, de datorie.

 
Mircea Diaconu, întrebat de Cosmin Ruscior dacă regretă intrarea în politică