Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Geoană sună adunarea

200812-8412.jpg

Mircea Geoană sună adunarea

Preşedintele PSD, Mircea Geoană invită partidele la negocieri pentru
formarea unui nou Guvern. El a adresat, marţi, 2 decembrie, o invitaţie
către liderii formaţiunilor politice intrate în Parlament, pentru
începerea discuţiilor. "Ca partid care a înregistrat un succes în această campanie,
adresez o invitaţie celorlalţi lideri de partide politice, pentru a putea să dăm ţării un
Guvern, cât mai rapid", spune Mircea Geoană.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană invită partidele la negocieri pentru formarea unui nou Guvern. El a adresat, marţi, 2 decembrie, o invitaţie către liderii formaţiunilor politice intrate în Parlament, pentru începerea discuţiilor.
"Suntem deschişi unor discuţii cu toate formaţiunile care au intrat în Parlament. Ca partid care a înregistrat un succes în această campanie, adresez o invitaţie celorlalţi lideri de partide politice, pentru a putea să intrăm într-o discuţie formală şi cu presa de faţă, dacă se poate sau după ce ieşim din consultări, pentru a putea să dăm ţării un Guvern, cât mai rapid", spune Mircea Geoană (audio).
El dă exemplul Germaniei. "În Germania, la alegerile precedente, cei de la CDU au câştigat la mai puţin de un punct şi au astăzi o mare coaliţie, în care CDU are cancelarul şi cei de la SPD un număr corespunzător de fotolii în Guvernul german. Sunt şi alte soluţii de mari coaliţii în momente dificile pentru democraţiile europene", apreciază preşedintele PSD. (CR - 2 dec. 08;15.55h)