Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mişcarea Populară mobilizează PDL

miscarea-populara-mobilizeaza-pdl.jpg

Liderii PDL se pregătesc pentru lansarea Mişcării Populare.

Mişcarea Populară ar putea avea ca siglă inima şi culorile verde şi/sau albastru. Formaţiunea pe care intenţionează să o creeze PDL după alegerile locale ar putea cuprinde partide precum PNŢCD, au declarat pentru MEDIAFAX, surse politice. Unii democrat-liberali considera oportună cooptarea în Mişcarea Populară a UNPR, însă alţii sunt de părere că din punct de vedere doctrinar, PDL nu este compatibil cu acest partid.

Democrat-liberalii vor crearea Mişcării Populare, de centru-dreapta, pentru a fi o contrapondere la USL. Preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, consideră că persoanele care "simt" politicile de centru-dreapta "ar trebui să înceapă discuţiile" şi că n-ar exclude din această mişcare organizaţiile neguvernamentale.

Prim-vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase, declară că Mişcarea Populară se va face "mai devreme sau mai târziu", ca o necesitate pe scena politică.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL, Teodor Baconschi, a declarat că Mişcarea Populară este "o necesitate tactică, pentru că dreapta românească, divizată până acum în fel şi chip, rămâne izolată în faţa unei alianţe precum USL-ul".

Deputatul PDL Raluca Turcan afirmă că "există o aşteptare publică importantă legată de apariţia unei structuri politice care să mobilizeze energiile de dreapta. Detaliile sunt importante, însă, pentru că aşa cum spune o vorbă celebră «Diavolul se ascunde în detalii»".

Deputatul PDL Cezar Preda spune că Mişcarea Populară ar trebui să fie construită înainte de alegeri şi să includă PNŢCD, PNG, PDL şi Partidul Ecologist. El spune însă că democrat-liberalii se află "încă la faza bâlbâielilor" pe această temă.

Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, a declarat pentru Gândul că în opinia sa, "în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală".

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, afirmă că Mişcarea Populară este ca într-un aforism al scriitorului francez La Rochefoucauld şi anume "Iubirea adevărată este ca apariţia fantomelor, toată lumea vorbeşte de ele, puţini le-au văzut".

Mişcarea Populară nu poate fi alcătuită decât de la premisa că trebuie să fie de dreapta, susţine şi europarlamentarul PDL Cristian Preda, precizând că vor putea intra în susţinerea unei noi guvernări toţi adversarii stângii, inclusiv liberalii care nu se recunosc în compania lui Victor Ponta.