Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mitinguri pro şi anti Putin, în Rusia

putin-medvedev-putin-e-prim-plan-medvedev-e-spate.jpg

Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev

Mai multe mitinguri de amploare pro şi contra lui Vladimir Putin, au fost organizate sâmbătă în mai multe localităţi din Rusia. Aproximativ 25.000 de simpatizanţi ai opoziţiei ruse, dar şi 90.000 de susţinători ai premierului Putin – după cum declară autorităţile - s-au adunat în centrul capitalei ruse, în cadrul a două manifestaţii separate.

 

Dacă Puterea a reuşit să adune un număr însemnat de susţinători la Moscova, Opoziţia a organizat proteste numeroase în alte 20 de oraşe de provincie.

Rusia se confruntă cu un val de proteste fără precedent, pe fondul acuzaţiilor de fraude în legătură cu rezultatele alegerilor legislative desfăşurate în decembrie anul trecut.

Scrutinul a fost câştigat de partidul Rusia Unită al premierului Vladimir Putin şi al preşedintelui Dmitri Medvedev.

Vineri, comitetul de anchete din Rusia a susţinut că înregistrările video difuzate pe internet în care par a fi surprinse fraudele electorale din Rusia, în favoarea partidului lui Vladimir Putin, au fost transmise din Statele Unite.

"Majoritatea acestor înregistrări sunt montaje", anunţă autorităţile ruse.

"Mai curios este că toate înregistrările au fost difuzate de la acelaşi server de pe teritoriul SUA, din statul California, de aceea Comisia de anchetă ia măsurile necesare pentru determinarea autorilor", precizează comunicatul.