Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mitt Romney, candidat oficial al republicanilor la alegerile prezidenţiale

romney.jpg

REUTERS/Jason Reed

Mitt Romney a acceptat joi seară  nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie, cerând "să se întoarcă pagina" preşedinţiei Obama şi "decepţiilor din ultimii patru ani".

"În această seară vă cer să mergeţi cu mine către un viitor mai bun", a fost mesajul fostului om de afaceri multimilionar, în vârstă de 65 de ani şi fost guvernator al statului Massachusetts (2003-2007).

Candidatul republicanilor la Casa Alba a subliniat ca America are nevoie de locuri de muncă, dezvăluind un plan în cinci puncte pentru crearea a 12 milioane de joburi.

Romney l-a criticat joi seara  pe preşedintele Barack Obama, acuzându-l că a abandonat un aliat, Polonia, şi a avertizat că dacă va fi ales în noiembrie se va arăta mai puţin "flexibil" decât el faţă de Rusia.

Romney, în vârstă de 65 de ani, se va confrunta la 6 noiembrie cu preşedintele democrat Barack Obama, în vârstă de 51 de ani, la alegerile prezidenţiale.

Aceasta a fost a doua oară când Mitt Romney, care timp de mai mulţi ani a înregistrat succese în sectorul privat dar nu a reuşit să creeze o legătură cu alegătorii, se prezintă la învestitura republicană. El a eşuat în 2008 în faţa lui John McCain, învins în cele din urmă de Barack Obama în cursa pentru Casa Albă.