Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mollahul Omar:Trupele coloniale îşi vor găsi mormântul în Afganistan

Liderul talibanilor afgani mollahul Omar avertizează că trupele străine din Afganistan vor avea parte în curând de "o înfrângere fără echivoc". El a descris teatrul de război drept "un mormânt pentru trupele "coloniale". De la începutul anului în Afganistan s-au înregistrat peste 350 de victime între soldaţi.

Liderul talibanilor afgani mollahul Omar avertizează că trupele străine din Afganistan vor avea parte în curând de "o înfrângere fără echivoc". El a descris teatrul de război drept un mormânt pentru trupele "coloniale".

De la începutul anului în Afganistan s-au înregistrat peste 350 de victime între soldaţi.

Menţinând trupe în această ţară, guvernele occidentale "nu fac decât să prelungească actuala criză, dar nu o vor rezolva niciodată, a mai spus mollahul Omar.

El a apreciat că guvernul preşedintelui Hamid Karzai, care cel mai probabil va obţine un nou mandat în fruntea ţării, este "corupt" şi "tiranic”.

Recent într-un mesaj video, Al Qaida a ameninţat Germania că va avea parte “de o trezire dureroasă” dacă alegerile din 27 septembrie vor fi câştigate de partide care nu se angajează să retragă trupele din Afganistan. Germania are în teatrul de operaţiuni 4200 de militari.

Amintim, după ce în această săptămână Italia a pierdut 6 militari într-un atentat, autorităţile din Peninsulă iau în calcul ca până la Crăciun să retraga 500 de militari din Afganistan.