Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Morar :

200812-8495.jpg

Morar :

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Daniel Morar spune la RFI că
dosarele DNA "nu sunt politice" şi că citarea unor persoane ca Adrian
Năstase sau Paul Păcuraru nu se face în funcţie de succesul sau
insuccesul în alegeri.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Daniel Morar spune la RFI că dosarele DNA "nu sunt politice" şi că citarea unor persoane ca Adrian Năstase sau Paul Păcuraru nu se face în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri.
"De trei ani de zile, tot timpul dosarele noastre apar "în anumite momente", se spune, "în anumite momente". De fapt, dosarele noastre apar potrivit ritmului lor de soluţionare. Atunci când procurorul îşi termină un dosar, îl trimite în instanţă sau dă soluţie de netrimitere, atunci când procurorul are nevoie de o citare, citează omul.
Ca să discutăm concret de ce au venit aceste persoane (n.r. - Năstase, Păcuraru), acum la DNA, vă spun că nu e nici o coincidenţă, întrucât aceste două persoane plus şi altele care au fost implicate în campania electorală au fost citate şi anterior la DNA de către procurori, în cursul lunilor octombrie şi noiembrie, nu s-au prezentat şi au solicitat procurorilor să le amâne audierea sau prezentarea materialului sau realizarea altor acte procedurale, până după 30 noiembrie, până după data alegerilor, iar procurorii le-au acceptat aceste cereri.
Nu în funcţie de succesul sau insuccesul în alegeri, de poziţia unei persoane este citată acea persoană la DNA, chiar nu are nici o legătură succesul în alegeri cu citarea într-un dosar penal. Nu sunt dosare politice, sunt dosare obişnuite şi lucrurile merg în ritmul lor", spune la RFI Daniel Morar. (CR - 4 December 2008;21.05h)