Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moţiune împotriva lui Murdoch, în scandalul News of the World

motiune-impotriva-murdoch-scandalul-news-world.jpg

Rupert Murdoch, luat la ţintă de parlamentarii britanici.

Conservatorii şi liberal-democraţii britanici se pregătesc să susţină o moţiune a laburiştilor prin care i se cere magnatului media Rupert Murdoch să îşi retragă oferta de preluare a unui post de televiziune în Marea Britanie.

Parlamentarii invocă interesul public drept motiv pentru această retragere, având în vedere că ancheta privind interceptările ilegale de comunicaţii în cazul tabloidului News of the World este în derulare.

Premierul David Cameron este aşteptat să prezinte şi planurile concrete ale anchetei, care va fi condusă, cel mai probabil, de un judecător.

Laburiştii sunt de părere că susţinerea parlamentară unanimă pentru moţiune va transmite un mesaj "cât se poate de clar domnului Murdoch".

Propunerea vine după o întrevedere a premierului conservator britanic cu adjunctul său liberal şi cu liderul laburist, în care au discutat despre scandalul interceptărilor ilegale.

 

Rupert Murdoch vrea să vândă

 

Grupul american de presă News Corp., aflat în dificultate din cauza scandalului interceptărilor din Marea Britanie, intenţionează să vândă toate publicaţiile sale britanice.

Potrivit Wall Street Journal, care citează surse apropiate acestui dosar, grupul magnatului Rupert Murdoch a "sondat în mod informal interesul potenţialilor cumpărători pentru activitatea sa de presă scrisă din Marea Britanie, News International".

Amintim, tabloidul News of the World a fost închis după 168 de ani de activitate, din cauza unor interceptări telefonice ilegale, realizate de săptămânalul britanic.