Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Năstase: Urban ar fi dat explicaţii, dacă era în PSD

nastase-urban-ar-fi-dat-explicatii-era-psd.jpg

Adrian Năstase i-ar fi cerut explicaţii lui Iulian Urban, dacă acesta era în PSD.

Adrian Năstase l-ar fi chemat la explicaţii pe senatorul PDL, Iulian Urban, dacă acesta ar fi fost membru PSD. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD spune la RFI că "nimic nu poate justifica un act criminal de anvergura" celui din Norvegia.

Senatorul PDL Iulian Urban a scris pe blogul său că nu Anders Behring Breivik a comis atacurile din Norvegia, "ci actualii lideri care conduc în UE". Parlamentarul democrat-liberal susţine că "multiculturalismul ne-a fost băgat pe gât forţat şi în doză mare", iar acum "unii nebuni reacţionează violent".

Adrian Năstase spune că i-ar fi cerut explicaţii lui Urban, după declaraţiile privind atacurile din Norvegia, dacă senatorul era în PSD: "Dacă domnul Urban ar fi la mine în partid şi dacă eu aş fi şeful partidului, l-aş fi chemat la o întâlnire şi la o discuţie foarte serioasă în legătură cu astfel de afirmaţii, care nu se bazează pe absolut nimic".

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, declară că "nimic nu poate justifica un act criminal de anvergura aceasta", referindu-se la atacurile de vineri, 22 iulie, din Norvegia, soldate cu 76 de morţi.

"Cunosc destul de bine Norvegia. Într-adevăr, sunt lucruri complicate acolo. E vorba de faptul că în momentul în care Norvegia a început să fie o ţară bogată, au fost aduşi foarte mulţi lucrători din India, din Pakistan, au apărut unele probleme pe care şi francezii le au cu populaţia magrebiană. Putem să facem o analiză de acest gen, dar nimic nu poate justifica până la urmă un act criminal de anvergura aceasta", afirmă Adrian Năstase.

"Eu cred că trebuie să-l lăsăm pe domnul Urban deoparte, să scrie pe blog, libertatea de expresie trebuie păstrată încă în România şi-mi dau seama că ea există deocamdată", conchide Adrian Năstase.

 
Adrian Năstase, intervievat de Cosmin Ruscior, despre afirmaţiile lui Iulian Urban pe tema atacurilor din Norvegia