Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nichita: Adversarii noştri strâng buletinele oamenilor ca să nu meargă la vot, contra unor sume de bani

nichita-adversarii-nostri-strang-buletinele-oamenilor-sa-nu-mearga-vot-contra-unor-sume-bani.jpg

Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu are loc duminică, 29 iulie.

Primarul Iaşiului, vicepreşedintele PSD, Gheorghe Nichita, spune la RFI că militanţi ai taberei adverse strâng buletinele oamenilor ca să nu meargă la referendumul de duminică, în schimbul unor sume de bani. Traian Băsescu plânge acum pe umerii poporului, dar după 29 iulie va plânge cu adevărat, declară Nichita.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, spune că asistă "la o manipulare şi la o ipocrizie fără margini din partea PDL-ului şi chiar a preşedintelui Traian Băsescu".

"L-am văzut la Iaşi. L-am văzut în ultima perioadă cum plânge pe umerii poporului. Eu cred c-o să plângă după 29 iulie de-adevăratelea! Pentru că efectiv ne manipulează. Toate măsurile au fost corecte, sunt bune, tot ce-a făcut în România este lăudabil, dar noi, care stăm în teren ştim foarte bine ce face. Azi dimineaţă am primit un e-mail de la un important lider politic de-al nostru, care răspunde de un colegiu, fost vicepreşedinte la Consiliu Judeţean şi-mi spune "mă minunez că ăştia strâng buletinele de identitate de la oameni ca să nu meargă la vot, contra unor sume de bani". Mă întreb oare nu se poate modifica Hotărârea de Guvern, care să aducă în discuţie obligativitatea la vot? Deci ei deja merg la oameni prin agenţii pe care îi au şi le spun : dacă nu mergi la vot, dă-mi mie buletinul şi ţi-l dau înapoi după şi poftim jumătate din bani!", susţine Gheorghe Nichita.

Referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat, Traian Băsescu are loc duminică, 29 iulie. Consultarea populară va fi validată doar dacă se prezintă la urne jumătate plus unu din numărul alegătorilor înscrişi pe listele electorale.

 
Gheorghe Nichita, intervievat de Cosmin Ruscior despre referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu