Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Niţă: Ieşirea lui Traian Băsescu a fost o greşeală diplomatică

nita-iesirea-lui-traian-basescu-fost-o-greseala-diplomatica.jpg

Traian Băsescu a convocat Guvernul la Palatul Cotroceni, luni, 24 octombrie.

Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind criza din Grecia nu era necesară, ea reprezintă o greşeală din punct de vedere diplomatic. Iată ce spune la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă. În opinia sa, "faptul că se întâlneşte Guvernul astăzi nu ne spune nimic". Executivul a fost convocat la Palatul Cotroceni, luni, 24 octombrie.

România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro, spunea preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, la plecarea spre Bruxelles, unde urma să participe la Consiliul European de toamnă.

Vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, taxează afirmaţia preşedintelui: "Nu ştiu dacă era cazul într-un asemenea moment de criză să avem o asemenea ieşire. În plan diplomatic, cred că a fost o greşeală. Lucrurile acestea puteau fi tratate altfel şi nu public".

În opinia fostului ministru pentru IMM-uri, "şi România o să aibă destule probleme. Faptul că nu avem lichidităţi, faptul că nu sunt măsuri de creştere economică, băncile acordă din ce în ce mai greu credite, lucrurile acestea vor pune o mare presiune în stabilirea bugetului pe anul viitor".

"Faptul că se întâlneşte Guvernul astăzi nu ne spune nimic, ne-ar interesa foarte mult măsurile pe care le ia Guvernul, pentru că România nu are bani pentru stimulare economică, va fi obligată să trăiască cu rate mici, 1,5-2 pentru anul viitor, dacă presupunem că programul de salvare a euro va fi unul coerent şi eficient, altfel, mă îndoiesc", conchide Constantin Niţă.

Preşedintele Traian Băsescu a convocat Guvernul la Cotroceni, luni, de la ora zece dimineaţa, pentru a-l informa asupra discuţiilor din reuniunea Consiliului European, care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles.

 
Constantin Niţă, intervievat de Cosmin Ruscior, despre declaraţiile lui Traian Băsescu privind criza din Grecia