Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Niţă, despre tentativa de puci din PSD: E o copilărie să faci asta! PSD e un partid disciplinat

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

PSD a fost întotdeauna un partid disciplinat. E o copilărie, dacă cineva a făcut treaba asta, a greşit fundamental. Iată cum comentează la RFI vicepreşedintele PSD, Constantin Niţă, informaţiile potrivit cărora o persoană din partid ar fi încercat să obţină sprijinul colegilor, pentru a fi desemnată premier de către preşedintele Traian Băsescu.

Constantin Niţă precizează că "întotdeauna, Partidul Social Democrat este un partid disciplinat. Nu cred că cineva poate să creeze o altă majoritate în momentul de faţă. A doua chestiune: noi avem luată o decizie în nişte foruri de conducere ale partidului. Congresul partidului a aprobat nominalizarea domnului Victor Ponta ca prim-ministru. Nu poate nimeni să încalce această hotărâre în Partidul Social Democrat".

Puci PSD

Constantin Niţă, vicepreşedinte PSD

AscultăDownload

După părerea vicepreşedintelui PSD, "e o copilărie, dacă cineva a făcut treaba asta, a greşit fundamental. Dar probabil că domnul prim-ministru are informaţiile necesare şi corecte în această afirmaţie".

"Eu nu pot să-mi dau seama cine este acea persoană, dar de asemenea nu cred că domnul prim-ministru a făcut o afirmaţie fără a avea o bază solidă în spate", adaugă Niţă.

 

Poziţia lui Mircea Geoană

 

Senatorul Mircea Geoană îi roagă pe politicieni şi jurnalişti să nu mai invoce numele său în legătură cu aşa-zise negocieri în interiorul sau exteriorul USL, arătând că aceste negocieri nu au existat şi nu există, potrivit unei declaraţii acordate miercuri MEDIAFAX.

Fostul preşedinte al PSD a exclus de asemenea la "Gândul Live", implicarea sa într-un puci intern, care ar avea ca scop înlocuirea lui Victor Ponta ca şi candidat pentru şefia Guvernului. "Că aş fi negociat în numele lui Traian Băsescu e cel puţin cusut cu aţă albă. Cred că şi pe fond de stres, extraordinar de încărcat, cu campanie, temeri şi suspiciuni, cineva să cadă în capcană. Cum poate să creadă cineva că eu cu un pâlc de haiduci repetăm isprava UNPR?", s-a întrebat Geoană.