Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Noi dezvăluiri în cazul DSK

noi-dezvaluiri-cazul-dsk.jpg

DSK, primele ore de libertate. La ieşirea din restaurantul Italian Scalinatella. REUTERS/Allison Joyce

Camerista care îl acuză de agresiuni sexuale pe Dominique Strauss-Kahn a vorbit la telefon, la 28 de ore după presupusul incident, cu un prieten aflat într-o închisoare pentru imigranţi din Arizona, apel care a generat suspiciunea anchetatorilor, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Anchetatorii din Manhattan au aflat despre apelul telefonic şi au cerut traducerea lui în engleză din dialectul vorbit în ţara de origine a cameristei, Guineea, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, citată de publicaţia americană.

Când conversaţia a fost tradusă - ceea ce s-a întâmplat abia miercuri - anchetatorii au fost alarmaţi. "În mare, spunea ceva de genul: Nu-ţi fie teamă, acest tip are o groază de bani. Ştiu ce fac", a declarat oficialul citat.

"Încetul cu încetul, credibilitatea sa ca martor s-a năruit, după ce a minţit în legătură cu imigrarea, cu răpirea de către o bandă în Guineea, despre experienţele ei în ţara de origine şi despre finanţele sale", potrivit unor oficiali din cadrul serviciilor de securitate.

Între timp, Dominique Strauss-Kahn se bucură deja de libertate. El a luat cina, vineri seara, împreună cu soţia sa  într-un restaurant italian din New York marcând astfel prima ieşire după ce instanţa a decis ieri că fostul şef al FMI nu mai trebuie să stea în arest la domiciliu.

Fostul şef al FMI a preferat să nu comenteze ultimele evoluţii din dosarul său. În schimb, avocaţii săi sunt încrezători că până la următoare audiere, pe 18 iulie, cazul se va demonta.

Amintim, acuzaţiile de agresiune sexuală l-au scos practic din cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa - unde sondajele îl dădeau favorit.

Dacă va fi găsit nevinovat, Dominique Strauss Kahn s-ar putea înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2012. Tot mai multe voci din Partidul Socialist cer amânarea alegerilor interne pentru a-i lăsa timpul necesar lui DSK să decidă ce va face : va candida sau nu.