Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Norica Nicolai: PDL are nostalgia Alianţei Dreptate şi Adevăr

norica-nicolai-pdl-are-nostalgia-aliantei-dreptate-adevar.jpg

PNL nu va colabora cu PDL, spune Norica Nicolai.

PDL are un proiect politic de a decredibiliza USL, inclusiv prin mijloace electorale ilegale. O spune la RFI vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai. Ea declară că liberalii nu vor colabora cu PDL, chiar dacă democrat-liberalii au "nostalgia Alianţei D.A.". Nicolai mai afirmă că moţiunea de cenzură a USL va fi votată şi de parlamentari ai Puterii. Ea estimează că "în câteva săptămâni" Opoziţia va prelua majoritatea şi la Camera Deputaţilor.

Norica Nicolai spune că "PDL-ul are un proiect politic de apropiere de PNL, au nostalgia Alianţei D.A. şi încearcă pe mai multe căi să se apropie de PNL. Probabil că ei se gândesc şi la o schimbare de leadership în PDL, probabil la o evadare de sub influenţa decisivă a preşedintelui Băsescu asupra partidului, însă noi am luat această decizie, pe care cu siguranţă o vom respecta".

PDL are un proiect politic de decredibilizare a USL, susţine Norica Nicolai: "Eu ştiu că aceasta este speranţa PDL-ului şi proiectul politic la care lucrează, dar mai ştiu un lucru: românii s-au săturat de această formaţiune politică şi vor vota alternativa, adică USL. Nu cred în ipoteza unui scor defavorabil, deşi cunosc că există un proiect, care încearcă să aducă USL-ul sub pragul de 50%. Este un proiect al PDL-ului, care încearcă să facă totul, inclusiv prin mijloace electorale ilegale, de a decredibiliza USL-ul. Nu le va reuşi, pentru că nu mai păcăleşte nimeni pe nimeni în ţara asta! Poporul e mult mai inteligent decât liderii săi".

Întrebată ce înseamnă "mijloace electorale ilegale", Norica Nicolai a răspuns: "Inclusiv aceste mituiri care deja au început, pentru că ce altceva poate fi utilizarea discreţionară a fondului de rezervă la dispoziţia primului-ministru, alocări substanţiale de sume de bani primăriilor şi comunităţilor conduse de PDL, decât o mită electorală?".

În privinţa moţiunii de cenzură pe care USL vrea să o depună în Parlament, Norica Nicolai se aşteaptă că documentul să fie votat şi de parlamentari ai Puterii. "Se poate întâmpla să cadă Guvernul, ceea ce îşi doreşte şi o parte din PDL. Şi ei vor vota, sunt convinsă, această moţiune de cenzură, plus alte persoane din alte formaţiuni politice aflate acum în arcul guvernamental. Există anumite rumori şi încercări ale unor oameni din PDL să se apropie de USL, ceea ce confirmă faptul că ar putea vota moţiunea", precizează vicepreşedintele PNL.

În fine, Norica Nicolai mai crede că Opoziţia va prelua majoritatea şi la Camera Deputaţilor, "în curând, în câteva săptămâni". "Diferenţa dintre Putere şi Opoziţie e făcută nu de prezenţa membrilor PDL, ci a minorităţilor", explică ea.

 
Norica Nicolai, intervievată de Cosmin Ruscior, despre potenţiala demisie a preşedintelui şi apropierea dintre PNL şi PDL