Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Norica Nicolai: Traian Băsescu trebuie să vină în faţa Parlamentului

Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, îi cere preşedintelui Traian Băsescu să vină în faţa Parlamentului, cu un mesaj despre situaţia ţării. Europarlamentarul liberal spune la RFI că Guvernul trebuie să dea explicaţii, în contextul protestelor din ţară şi din Bucureşti.

Norica Nicolai explică de ce s-ar impune o sesiune extraordinară a Parlamentului, pe fondul protestelor şi a violenţelor din Bucureşti: "După părerea mea, preşedintele trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului şi să adreseze un mesaj, în care să spună foarte clar care este situaţia ţării, ce se va întâmpla în acest an. Ştim cu toţii cum arată bugetul României, vrem să ştim ce ne aşteaptă în acest an în România, pentru că nu trăim izolaţi, trăim într-o conjunctură, din păcate, nefavorabilă în plan internaţional".

Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, consideră că şi Guvernul trebuie să dea unele explicaţii în legătură cu violenţele din Bucureşti. "Trebuie să se dea o explicaţie de către Guvern în legătură cu aceste violenţe, dacă ele au fost provocate, dacă ele au fost spontane, dacă ele au fost încurajate de cineva, pentru că asta este temelia statului de drept, să încercăm să aplicăm legea şi să aflăm adevărul. Altfel, oamenii nu-şi mai pot găsi dreptatea şi nu vor mai avea încredere în cei care le fac dreptate", spune europarlamentarul liberal.

PNL a anunţat recent că va organiza un miting joi, 19 ianuarie. PSD-ul nu pare să agreeze însă ideea. Norica Nicolai explică: "USL este compus din două partide, care sunt două entităţi separate, cu conduceri separate şi ca atare nu cred că trebuie să ne gândim în acest mod. PNL serveşte cetăţeanul, politica noastră se adresează cetăţeanului şi nu unor interese politicianiste. De aceea, am considerat că trebuie să fim prezenţi alături de oameni, pe care dorim să-i reprezentăm, după nişte alegeri corecte".

 
Norica Nicolai, intervievată de Cosmin Ruscior, despre protestele din Bucureşti