Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noul Parlament şi raportul pe justiţie

parlamentul-romaniei.jpg

Noul Parlament şi raportul pe justiţie

Noul Parlament ar trebui să evite greşelile precedentului legislativ şi să nu mai fie un obstacol în calea anchetelor împotriva senatorilor şi deputaţilor cu probleme…Mesajul le-a fost transmis politicienilor de către preşedintele Traian Băsescu, care a anunţat că nu mai e mult timp până la următoarea misiune de evaluare a Comisiei Europene.

Prioritatea zero” a noului Parlament ar trebui să fie ridicarea opreliştilor în calea justiţiei : "Avem o problemă care se va materializa în ianuarie. În vederea raportului pe Justiţie, începând cu 11 ianuarie vom avea o nouă vizită a Comisiei Europene. În modul cel mai sincer vă spun că mă îngrijorează faptul că avem restanţe parlamentare (…)

S-ar putea să revină problema de acum doi ani când în raport aveam menţiuni despre faptul că Parlamentul se opune anchetării unor politicieni pe care Parchetul vrea să-i ancheteze”, a avertizat Train Băsescu.

Şeful statului a mai subliniat că de viitorul raport depinde aderarea României la spaţiul de liberă circulaţie Schengen, aderare care va fi din nou pusă pe tapet în luna martie la viitorul Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne.

"N-aş vrea să dăm ocazia unor ţări care tot timpul ne-au suspectat pe lipsa de apetit a clasei politice pentru libertatea justiţiei, nu aş vrea să le dăm ocazia ca la următorul Consiliu, în martie, să spună că avem o problemă cu România ", a avertizat preşedintele. Intrarea în Schengen este un obiectiv naţional, care nu poate fi contrabalansat cu interesele niciunui partid", a spus Băsescu.

Vă reamintim, Germania şi Olanda sunt ţări care au blocat în ultimele luni o decizie a Consiliului privind aderarea la spaţiul Schengen, pe motiv că aşteaptă progrese în următorul raport MCV al Comisiei Europene pentru a accepta acest lucru.

 
 
Andreea Orosz şi magazinul european