Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Număr record de cazuri AH1N1 în Mexic

Peste 1.300 de cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în Mexic în numai trei zile. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor în această ţară a ajuns la 26.338. Virusul a provocat moartea a 218 persoane în Mexic, principalul focar al pandemiei de gripă. La nivel mondial aproape 3500 de persoane au decedat.

Peste 1.300 de cazuri de gripă AH1N1 au fost înregistrate în Mexic în numai trei zile. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor în această ţară a ajuns la 26.338.

Virusul a provocat moartea a 218 persoane în Mexic, principalul focar al pandemiei de gripă. La nivel mondial aproape 3500 de persoane au decedat.

În România sunt 326 de cazuri de gripă nouă, nici o persoană nu şi-a pierdut viaţa. Ministerul Sănătăţii a anunţat că vaccinarea va începe în luna decembrie.

Vor fi imunizate cu prioritate categoriile cele mai expuse riscului, între care persoanele care lucrează în sistemul sanitar.

În Statele Unite autorităţile se aşteaptă ca în prima săptămână a lunii octombrie să aibă la dispoziţie peste trei milioane de doze de vaccin inhalabil împotriva gripei A H1N1, după ce trei producători au primit deja autorizaţii de punere pe piaţă.

Vaccinul va fi comercializat peste Ocean sub denumirea FluMist şi poate fi utilizat de persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între doi şi 49 de ani. În cazul femeilor însărcinate, folosirea vaccinului este interzisă.

Cele 3,4 milioane de doze care vor fi livrate la începutul lunii octombrie reprezintă prima tranşă din cele 195 de milioane de doze de vaccin achiziţionate de Statele Unite de la cinci producători.