Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Obama îşi mobilizează suporterii

200810-7542.jpg

Obama îşi mobilizează suporterii

Semnificativ pentru starea campaniei, bătălia se dă, în această ultimă săptămână, pentru state câştigate de Bush în 2004. Trei state de pe coasta de est, Virginia, Nord Carolina şi Florida, plus Indiana în centru, ar putea trece în coloana democrată.

Semnificativ pentru starea campaniei, bătălia se dă, în această ultimă săptămână, pentru state câştigate de Bush în 2004: „trei state de pe coasta de est, Virginia, Nord Carolina şi Florida, plus Indiana în centru, ar putea trece în coloana democrată; în Virginia centrele de vot se vor închide la 7 ora locală, şi dacă Obama câştigă aici, şansele republicanilor sunt, matematic, extrem de reduse", calcula guvernatorul statului Virginia, democratul Tim Kaine.

Virginia n-a mai revenit unui democrat din anul de graţie 1964. Obama este în avantaj cu şapte puncte.

Pe ansamblu, candidatul democrat conduce, în medie, cu opt procente.

„Suferim cu toţii de sondajită; în primele 24 de zile ale acestei luni am avut 177 de sondaje naţionale; în 2004, în aceeaşi perioadă, au fost doar 55, un spor de 300%", observa fostul consilier şi strateg de campanie al preşedintelui Bush, Karl Rove, a cărui hartă electorală, deseori invocată în aceste ore, îl creditează pe Obama cu 317 voturi în Colegiul Electoral, 47 peste numărul necesar victoriei.

„Va trebui să luptăm în fiecare zi care a mai rămas pentru şansa de a conduce ţara într-o direcţie nouă", îşi mobiliza ieri suporterii Barack Obama.

SUA; Radu Tudor.

27/10/2008; (9h30)