Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Obama a urmărit live uciderea lui Osama ben Laden

obama-barack-urmareste-eliminarea-lui-ben-laden.jpg

Barack Obama şi staff-ul său urmăresc în timp real operaţiunea împotriva lui Osama ben Laden (Foto: whitehouse.gov).

Noi detalii de culoare despre operaţiunea de eliminare a lui Osama ben Laden. Preşedintele american, Barack Obama a urmărit în timp real întreaga acţiune, într-o cameră în care era înconjurat de consilierii săi de la Casa Albă.

Un Barack Obama îmbrăcat lejer, în tricou alb şi jachetă sport, cu privirea aţintită asupra unui ecran. Preşedintele american este înconjurat de consilierii săi, cu priviri concentrate, în timp ce secretarul de Stat, Hillary Clinton stă cu mâna la gură şi pare să se îngrozească de ceea ce vede.

Transmisia în direct a fost posibilă datorită unei camere video instalate pe casca unuia dintre membrii deja celebrului comando american, care l-a ucis pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida.

"A fost foarte multă tensiune, multe persoane îşi ţineau respiraţia, iar liniştea domnea în cameră, pe parcurs ce se desfăşura operaţiunea", povesteşte consilierul pentru combaterea terorismului, John Brennan.

"Când am fost informaţi că acei soldaţi care s-au infiltrat în clădire au găsit un individ despre care credeau că era Ben Laden, am oftat toţi de uşurare că informaţiile noastre au fost corecte", a completat consilierul.

Ofiţerii CIA şi Navy Seals au avut nevoie de 40 de minute să-l ucidă pe Osama ben Laden. Preşedintele Barack Obama a urmărit operaţiunea de la un cap la altul.