Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Octav Cozmâncă se autosuspendă din PSD

Fostul lider social-democrat spune că formaţiunea nu mai e una de stânga şi că din 2005 partidul nu are un lider autentic, fiind condus de un grup de interese. Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor şi electoratului PSD, Cozmâncă critica şi decizia profund greşită a PSD de a se alia la guvernare cu democrat-liberalii.

Octav Cozmâncă se autosuspendă din PSD. Fostul lider social-democrat spune că formaţiunea nu mai e una de stânga şi că din 2005 partidul nu are un lider autentic, fiind condus de un grup de interese.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor şi electoratului PSD, Cozmâncă critica şi decizia profund greşită a PSD de a se alia la guvernare cu democrat-liberalii.

Cozmâncă mai spune şi că Mircea Geoană nu este recunoscut ca preşedinte al partidului în multe structuri din ţară.

Fostul lider PSD declara, la începutul lunii că în scurt timp îşi va anunţa oficial revenirea în politică şi că este foarte posibil ca locul său să fie în staff-ul lui Sorin Oprescu, pentru a-i coordona campania pentru prezidenţiale.

Octav Cozmâncă a coordonat echipa tehnică a PSD pentru toate campaniile electorale din 2004. Fost ministru al administraţiei publice, el a fost preşedinte executiv al partidului, însă la congresul din 2005 nu a candidat pentru nici una dintre funcţiile de conducere ale formaţiunii.