Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oltean: Acordul dintre Băsescu şi Ponta e inutil, mă îndoiesc că premierul îl va respecta

oltean-acordul-basescu-ponta-e-inutil-ma-indoiesc-premierul-il-va-respecta.jpg

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu

Ioan Oltean crede că acordul de colaborare instituţională dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu era necesar. Deputatul PDL are îndoieli că şeful Guvernului va respecta acordul de coabitare. Acest acord îl apără pe Ponta de baronii locali, crede parlamentarul.

Ioan Oltean e de părere că acordul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta este "un acord inutil". "Eu cred că el s-a dezvoltat la cererea lui Victor Ponta ca un mod de a se apăra de baronii locali şi de măsurile care în ultimă instanţă vor trebui să fie luate în privinţa acestora", spune deputatul PDL.

"Eu sper să îl respecte, deşi mă îndoiesc că Victor Ponta are posibilitatea de a se menţine pe o poziţie corectă şi constituţională în funcţia pe care o deţine", declară parlamentarul democrat-liberal.

Acord Băsescu-Ponta

Ioan Oltean, deputat PDL

AscultăDownload

Ioan Oltean precizează că "este un acord inutil, pentru că în cea mai mare parte, atribuţiile celor doi lideri executivi, preşedinte şi premier, se găsesc extrem de bine precizate în Constituţia României. Ele n-aveau nevoie de un alt fel de act, ştiu eu, un acord între cele două părţi, dar, mă rog, dacă Victor Ponta a solicitat o asemenea modalitate, preşedintele României i-a dat satisfacţia cuvenită şi şi-a manifestat întreaga disponibilitate de a avea o colaborare corectă şi constituţională cu premierul României".