Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Oltean: Eventuala schimbare a premierului, doar după alegerile din PDL

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Eventuala înlocuire a premierului Emil Boc trebuie făcută numai după Convenţia Naţională a PDL din luna mai. Declaraţia a fost făcută la RFI de vice-preşedintele PDL, Ioan Oltean. El se declară "adeptul premierului politic". Oltean declară că "ar fi riscant să deschidem acum un front guvernamental de o asemenea anvergură".

Ioan Oltean îl vrea pe Emil Boc premier cel puţin până la alegerile interne din partid. "Dacă va fi să fie pusă în discuţia structurilor politice a partidului un asemenea demers politic (schimbarea premierului - n.r.), acela trebuie făcut doar după alegerile din partid, pentru că suntem la o lună şi două săptămâni de congresul partidului şi cred că în momentul acesta ar fi riscant să deschidem un front guvernamental de o asemenea anvergură, în timp ce majoritatea colegilor sunt implicaţi în actul de pregătire politică a congresului partidului", explică vice-preşedintele PDL.

Oltean se declară adeptul premierului politic: "Sunt diverse idei luate în calcul de unii colegi, unele mai trăsnite, altele reale, dar cert este că asemenea discuţii au fost şi că ele s-au manifestat public uneori, deşi nu ar fi fost cazul. Personal, sunt adeptul premierului politic şi nu al premierului independent. În momentul acesta, trebuie să ne îndreptăm principala preocupare spre alegerile din partid, un moment extrem de important şi care generează politica partidului pe următorii patru ani. După alegerile acestea, va trebui să ne aplecăm cu foarte multă seriozitate şi asupra acestui fenomen, să vedem dacă Emil Boc mai are resurse pentru a putea rămâne în această poziţie sau va trebui să gândim în perioada următoare o altă formulă guvernamentală. Dar aceasta numai după ce vom avea alegeri, pentru că va trebui să fie atributul exclusiv al viitoarei structuri politice a PDL, care îşi va asuma rolul de a menţine partidul la guvernare până în 2012 şi de a câştiga alegerile anul următor".

Preşedintele Traian Băsescu a discutat acum câteva săptămâni cu liderii PDL despre posibila înlocuire a premierului Emil Boc cu un prim-ministru independent.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre premierul independent