Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oltean: Lui Adrian Năstase îi va fi foarte greu să se impună ca un personaj de primă mână

oltean-lui-adrian-nastase-ii-va-fi-foarte-greu-impuna-personaj-prima-mana.jpg

Fostul premier, Adrian Năstase, la un pas de eliberarea din închisoare.

Adrian Năstase se va impune foarte greu în viaţa politică, dacă va fi eliberat din închisoare, spune la RFI deputatul PDL, Ioan Oltean. El crede însă că nimic nu este exclus în România. Fostul premier a fost adus luni dimineaţă de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, care urmează să decidă definitiv dacă-l eliberează sau nu.

Ioan Oltean crede că "dacă (Adrian Năstase) ar fi eliberat, înseamnă că instanţa de judecată a apreciat că sunt îndeplinite toate condiţiile care creează o asemenea posibilitate".

"Nu cred că sunt motive care să ne îngrijoreze sau să ne determine pe noi să avem o altă atitudine decât cea pe care instanţa de judecată o va avea. Este la îndemâna totală a instanţei de judecată, iar noi nu putem avea decât aceeaşi gândire ca instanţa", consideră deputatul PDL.

Eliberare Adrian Năstase

Ioan Oltean, deputat PDL

AscultăDownload

Întrebat dacă el crede că Adrian Năstase ar avea puterea să revină în prim-planul vieţii politice, în cazul în care va fi eliberat, Ioan Oltean a răspuns: "După un asemenea eveniment trist în viaţa unui om, e foarte greu să revii în viaţa politică românească şi să te impui ca un personaj de primă mână. Dar sigur, la noi e posibil orice, aşa că n-ar fi exclusă şi o asemenea realizare în plan politic a lui Adrian Năstase".

 

Ziua decisivă pentru Adrian Năstase

 

Adrian Năstase a fost adus luni dimineaţă de la Penitenciarul Jilava la Tribunalul Bucureşti, care urmează să ia o decizie definitivă privind cererea acestuia de eliberare condiţionată, după executarea unei treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare, primită în dosarul "Trofeul calităţii".

Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase

AscultăDownload

Avocatul fostului premier, Ion Cazacu, a declarat la intrarea în Tribunalul Bucureşti că se aşteaptă ca spiritul de dreptate şi corectitudinea să triumfe şi după mai bine de 300 de zile de când a fost încarcerat, Adrian Năstase să fie alături de familie.