Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oltean: Noi n-am scos niciodată din cărţi o viitoare alianţă cu PNL după alegeri

PDL nu exclude o alianţă cu PNL, după alegerile parlamentare din 9 decembrie. Deputatul Ioan Oltean declară la RFI că democrat-liberalii se bazează "pe o posibilă aşezare corectă pe eşichierul politic a Partidului Naţional Liberal".

Ioan Oltean ia în calcul o alianţă cu PNL: "Noi n-am scos niciodată din cărţi o viitoare alianţă, o viitoare discuţie cu PNL-ul, care a fost întotdeauna o forţă politică ce a avut multe puncte comune cu noi şi cu care noi, în anii 2005-2006 am avut o guvernare extrem de performantă".

"Ne bazăm pe o posibilă revenire a echilibrului, a aşezării corecte pe eşichierul politic a Partidului Naţional Liberal. Constatăm că astăzi, în opinia mea şi a multora dintre noi, această alianţă (USL-n.r.) nu este una care să se bazeze pe apropiere de gândire, ideologică şi de construcţie economică", spune deputatul PDL.

 

"Vom discuta cu forţe politice apropiate ideologic"

 

Ioan Oltean apreciază că "un scor de 28%-30%-32% este totalmente insuficient pentru a constitui o majoritate parlamentară, care să determine o coaliţie guvernamentală. Cu certitudine, (vom discuta) cu forţe politice apropiate nouă prin gândire, prin program, prin ideologie, pentru că nu poţi guverna cu partide faţă de care te afli într-o opoziţie totală, prin prisma gândirii ideologice, prin prisma gândirii economice, prin prisma unui program de guvernare".

Oltean precizează că PDL se gândeşte "evident la partidele care au o poziţionare corectă pe eşichierul politic românesc de dreapta". "Cu ele vom încerca să negociem, dacă procentajul nostru ne va permite o asemenea atitudine", spune deputatul democrat-liberal.

 
Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior, despre o alianţă PDL-PNL