Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Oltean la RFI : Guvernul Boc va rămâne interimar până la alegeri

Guvernul propus de Liviu Negoiţă nu va mai ajunge în Parlament. La asta se aşteaptă vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean. El spune la RFI că şedinţa de miercuri a conducerilor celor două Camere parlamentare nu se va ţine, din lipsă de cvorum, fiind boicotată de PSD. Vice-preşedintele PDL crede că dacă Traian Băsescu rămâne la Cotroceni, îl va propune tot pe Liviu Negoiţă prim-ministru.

Guvernul propus de Liviu Negoiţă nu va mai ajunge în Parlament. La asta se aşteaptă vice-preşedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean (audio). El spune la RFI că şedinţa de miercuri a conducerilor celor două Camere parlamentare nu se va ţine, din lipsă de cvorum, fiind boicotată de PSD.

"Personal, nu am nici o aşteptare, pentru că în mod cert şedinţa de mâine a Birourilor Permanente nu se va ţine, pentru că nu va fi cvorum. Este o încercare evidentă a preşedintelui Mircea Geoană de a bloca acordarea votului de încredere al Parlamentului Guvernului Negoiţă şi de amânare a acestui demers politic până după alegerile prezidenţiale", declară Ioan Oltean.

"În aceste condiţii, Guvernul Boc va continua să-şi exercite atribuţiile constituţionale, evident, cea de a administra interesul ţării până după alegerile prezidenţiale, când cu certitudine vom fi în faţa unui nou Guvern şi probabil că atunci lucrurile vor intra într-o normalitate de mult aşteptată de către români şi de către noi toţi", continuă liderul democrat-liberal.

Vice-preşedintele PDL crede că dacă Traian Băsescu rămâne la Cotroceni, îl va propune tot pe Liviu Negoiţă prim-ministru.

"Suntem într-o situaţie extrem de ciudată : România are în acest moment doi prim-miniştri - un prim-ministru demis, prin retragerea votului de încredere şi un prim-ministru desemnat, cu două Guverne, unul pregătit să i se acorde votul de încredere, unul care a fost demis. Cu certitudine, dacă preşedintele Traian Băsescu va rămâne la Cotroceni - şi cu certitudine va rămâne la Cotroceni - Guvernul Negoiţă va trebui să vină în Parlament pentru votul de încredere, în situaţia în care evident preşedintele va menţine această propunere şi nu există nici un motiv care să ducă spre altă concluzie", conchide Ioan Oltean.

Ioan Oltean, intervievat de Cosmin Ruscior.