Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Opoziţia îi spune NU preşedintelui

dobre-victor-paul-vice-presedinte-pnl.jpg

Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre

Principiile nu se negociază! Astfel îi raspunde, la RFI, vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre şefului statului, după oferta făcută marţi Opoziţiei de Traian Băsescu. La consultarile de la Cotroceni, preşedintele le-a propus liderilor USL un compromis: rămânerea la Parlament bicameral, în schimbul urgentării proiectelor privind reorganizarea administrativă şi, respectiv, revizuirea Constituţiei, în forma propusă de PDL.

USL respinge propunerea preşedintelui.

"Suntem consecvenţi în ceea ce priveşte bicameralismul parlamentar, dar nu avem nimic împotriva unui număr redus de parlamentari, atât timp cât vorbim în continuare de două camere", a mai afirmat la RFI liderul liberal, Victor Paul Dobre.

Mai mult decât atât, marţi, la Cotroceni, co-preşedintele USL Crin Antonescu i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu că Uniunea nu acceptă ca modificarea Constituţiei şi reforma administrativă să fie legiferate de actualul Parlament.

El a expus, succint, refuzul parlamentarilor USL de a aborda problema revizuirii Constituţiei şi reformei administrative în mandatul actualului Legislativ, aceste teme trebuind discutate de viitorul Parlament.

Antonescu a reluat, precizând că USL nu este de acord nici cu desfiinţarea actualelor judeţe, nici cu o reformă administrativă, fie că va fi făcută cu opt judeţe sau douăzeci de judeţe, cu opt regiuni.

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a declarat că propunerile USL legate de instalarea unui guvern de tehnocraţi şi de organizare de alegeri anticipate reflectă superficialitatea şi lipsa de maturitate a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu.

 
Vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre