Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Osama ben Laden fusese localizat din 2006

Documentele postate de WikiLeaks arată că Osama ben Laden fusese localizat în 2006 Un raport al unui comandament regional ISAF din 2006 sugera că Osama ben Laden participa frecvent la reuniuni desfăşurate în zone tribale de la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan. Directorul CIA, Leon Panetta, declara că nu au mai existat informaţii clare despre locul unde s-ar ascunde Osama ben Laden "de la începutul anilor 2000"

Serviciile secrete americane îl localizaseră pe Osama Ben Laden în Pakistan, în anul 2006, deşi, oficial, CIA susţine că nu mai are date exacte despre locul în care s-ar afla liderul al-Qaida de la începutul anilor 2000, arată documente postate de site-ul WikiLeaks, citate de Daily Mail.

Un raport al unui comandament regional ISAF din 2006 sugera că Osama ben Laden participa frecvent la reuniuni desfăşurate în zone tribale de la frontiera dintre Afganistan şi Pakistan.

Potrivit ziarului The Guardian, care a primit documentele de la WikiLeaks, raportul preciza ca "principalii lideri prezenţi la aceste întâlniri sunt mollahul Omar, liderul suprem al talibanilor, Osama ben Laden, mollahul Dadullah şi mollahul Baradar".

De curând, directorul CIA, Leon Panetta, declara că nu au mai existat informaţii clare despre locul unde s-ar ascunde Osama ben Laden "de la începutul anilor 2000".

Site-ul WikiLeaks.org a postat aproximativ 90.000 de rapoarte clasificate despre conflictul din Afganistan, inclusiv despre amploarea violenţelor din această ţară şi uciderea unor civili.