Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pactul fiscal, pregătit de parafare

Statele europene se pregătesc să semneze pactul fiscal, sindicatele se pregătesc de proteste. În zilele de 1 şi 2 martie a.c. se va semna, la Bruxelles, tratatul de stabilitate fiscală, iar în data de 29 februarie a.c. sindicatele europene au anunţat ample manifestaţii de protest.

 

Pactul fiscal doreşte să aducă reglementări stricte privind disciplina fiscal-bugetară a statelor europene, în vreme ce sindicatele europene consideră că implementarea pactului va prelungi austeritatea şi va înăspri legislaţia muncii în materie de flexisecuritate. De asemenea, liderii politici europeni sunt îngrijoraţi de perspectiva alegerilor anticipate în Grecia, tocmai într-un moment în care actualul guvern elen a reuşit să treacă prin Parlament un program de austeritate cerut de finanţatorii internaţionali şi a ajuns la o înţelegere cu creditorii privaţi. 

Invitaţii emisiunii Profit sau pierdere: Dragoş Cabat, analist financiar (de la Bucureşti), Doru Franţescu, directorul Institutului european pentru democraţie participativă Qvorum (de la Bruxelles). 

Emisiunea Profit sau pierdere din 15 februarie 2012