Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paleologu acuză "crima urbanistică" din Bucureşti

paleologu-acuza-crima-urbanistica-bucuresti.jpg

Theodor Paleologu critică proiectele primarului Sorin Oprescu.

Vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu, potenţial candidat al formaţiunii la Primăria Capitalei, critică la RFI politica urbanistică a primarului Sorin Oprescu. "Banii ar trebui direcţionaţi către cu totul altceva decât către lucrări grandomane", afirmă fostul diplomat.

Theodor Paleologu denunţă ceea ce el numeşte "risipa aberantă" din Bucureşti. "Consider că banii ar trebui direcţionaţi către cu totul altceva decât către lucrări grandomane, care vizează numai şi numai traficul şi maşinile în Bucureşti. Cred că e nevoie de altă politică urbană, cu totul diferită de cea care s-a practicat până acum, sigur, menţinând elementele de continuitate necesare, dar e vorba de a stopa o risipă aberantă în tot Bucureştiul şi a direcţiona banii către cu totul alte lucruri decât este cazul în prezent", spune vicepreşedintele PDL.

"Mi se pare absurd să avem un proiect de străpungere prin Bucureşti, de a face legătura între A1 şi A2 prin mijlocul Bucureştiului, să avem trafic de tranzit prin mijlocul Bucureştiului. În primul rând, este distrugător pentru Bucureşti. Un asemenea lucru s-a făcut la Lyon, în anii '60 şi îşi dau pumni în cap toţi că s-a întâmplat aşa ceva, este de groază! Deci ai autostrada care trece prin Bucureşti, este o crimă urbanistică! Plus că înseamnă sume fabuloase, aruncate pur şi simplu pe fereastră, când ai nevoie să construieşti grădiniţe, să finanţezi şcoli, spitale şi aşa mai departe", afirmă Paleologu.

În opinia liderului democrat-liberal, "prioritatea numărul unu" o reprezintă parcările. "Dacă vorbim de trafic, parcările sunt prioritatea numărul unu şi se pot face parcări cu costuri relativ mici şi în timp relativ scurt. M-am informat, ştiu despre ce vorbesc. Acea parcare de la Universitate este un exemplu de ce e făcut prost în Bucureşti! Înainte de a face o parcare subterană în acel loc, otrăvind viaţa oamenilor ani de zile, deci va dura câţiva ani până se va finaliza acea parcare, care are şi probleme de avizare în privinţa construirii sale, se pot face alte parcări mai ieftine şi mult mai repede", conchide Theodor Paleologu.

De precizat că Theodor Paleologu este unul dintre membrii PDL înscrişi în cursa internă de desemnare a candidatului formaţiunii pentru Primăria Capitalei.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre proiectele sale ca potenţial candidat al PDL la Primăria Capitalei