Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu: Autorităţile fac politica struţului în privinţa prostituţiei!

paleologu-autoritatile-fac-politica-strutului-privinta-prostitutiei.jpg

Femeile care se prostituează sunt victime ale mafiilor de proxeneţi, afirmă Theodor Paleologu.

Reţelele de proxeneţi trebuie sparte, iar prostituţia trebuie impozitată, fiind o activitate extrem de importantă din punct de vedere financiar. O spune la RFI candidatul PDL la Primăria Sectorului 1, vicepreşedintele formaţiunii, Theodor Paleologu. El se arată deranjat de prezenţa reclamelor stradale la saloanele de masaj erotic, "prostituţie în toată regula", în opinia sa.

Theodor Paleologu declară că situaţia prostituţiei este "gravisimă". "M-am abţinut când s-a votat în Parlament, din motive tehnice. Altminteri, poate că aş fi votat un asemenea proiect. De ce? Pentru că situaţia actuală este foarte gravă, aş spune chiar gravisimă. Mulţi politicieni şi multă lume în societatea românească, tot felul de autorităţi respectabile fac politica struţului în această privinţă. De parcă dacă pretindem că vom combate prostituţia chiar reuşim să limităm acest flagel. E de ajuns să te plimbi peste tot în Bucureşti şi în Sectorul 1 şi în Sectorul 2 şi vă spun şi locuri, pe Magheru, la Matache, unde vezi acest fenomen. Or ce este foarte grav, repet, gravisim în situaţia actuală este că aceste biete femei sunt la cheremul proxeneţilor", spune candidatul PDL la Primăria Sectorului 1.

În opinia lui Theodor Paleologu, prostituţia trebuie scoasă de sub controlul "mafiilor de proxeneţi". "Ceea ce trebuie să facem este să scoatem această activitate de sub controlul acestor mafii de proxeneţi. Am văzut cu ochii mei lucruri foarte grave care se întâmplă şi nu-i de ajuns să întorci capul în altă parte, ca respectiva realitate să nu mai existe!", subliniază deputatul democrat-liberal.

Theodor Paleologu se arată deranjat de publicitatea stradală pentru saloanele erotice: "Publicitate pentru prostituţie se face pe faţă. Dacă te plimbi pe Magheru, vei vedea un afiş amplasat ilegal, de altminteri, pe trotuar, afişe publicitare pentru aşa-zicând "masaj erotic". Vă daţi seama că este vorba de prostituţie în toată regula! Sunt localuri aşa-zicând respectabile, restaurante din Sectorul 1 şi din Sectorul 2 şi de oriunde vreţi în Bucureşti, unde ai fie la toaletă, fie la ieşirea din local acele flyere, care fac publicitate pentru masaj erotic. Or ştim foarte bine despre ce este vorba!".

Theodor Paleologu pledează pentru impozitarea prostituţiei şi ţinerea ei sub control medical. "Legalizarea prostituţiei este un termen stupid. Este vorba de spargerea reţelelor de proxeneţi, de impozitarea unei activităţi extrem de importante din punct de vedere financiar şi de control medical. În primul rând, spargerea reţelelor de proxeneţi, pentru că aceste reţele sunt conectate cu alte reţele de infracţionalitate", conchide candidatul PDL la Primăria Sectorului 1.

Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre legalizarea prostituţiei