Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Paleologu denunţă "barbariile" din Bucureşti

Theodor Paleologu, candidat la preşedinţia PDL, spune la RFI că nu se autopropune drept candidat la Primăria Capitalei. El critică pe de altă parte ceea ce el numeşte "o mare barbarie" şi anume demolarea unui monument istoric din strada Povernei. Bucureştiul merge "cu viteză foarte mare" pe o cale "auto-distructivă", remarcă fostul ministru al Culturii. El critică Direcţia de Cultură Bucureşti, "un focar de corupţie, care va trebui tăiat cu bisturiul".

Theodor Paleologu spunea într-un interviu recent pentru Mediafax că dacă PDL îi va cere, va candida la Primăria Capitalei "cu energia unui kamikaze". Deputatul PDL precizează la RFI că nu se va propune singur drept candidat.

"Nu mă autopropun în vreun fel. E evident că mă interesează tot ce ţine de politici urbane de apărare a patrimoniului urban bucureştean şi de urbanism", declară fostul ministru al Culturii.

Theodor Paleologu denunţă "barbariile" din Capitală. "Chiar în acest moment are loc o mare barbarie în centrul Capitalei, demolarea unui monument istoric din strada Povernei 1-3. Mă voi menţine constant pe această linie de apărare a Bucureştiului vechi, nemaifăcând ce face actualul primar, oprind Bucureştiul de pe calea aceasta auto-distructivă în care-l vedem mergând cu viteză foarte mare", spune el.

Theodor Paleologu critică dur Direcţia de Cultură Bucureşti: "Şi mai este o altă problemă legată pe de o parte de Primărie, dar şi de Ministerul Culturii, mai exact de Direcţia de Cultură Bucureşti, care s-a autonomizat complet în raport cu Ministerul Culturii, devine stat în stat şi este un focar de corupţie, care într-un final va trebui tăiat cu bisturiul".

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre Bucureşti