Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Paleologu: Greva parlamentarilor USL e un autogol, îşi iau scatoalce de la noi!

paleologu-greva-parlamentarilor-usl-e-un-autogol-isi-iau-scatoalce-noi.jpg

Theodor Paleologu spune că greva parlamentarilor USL este "contraproductivă".

Protestul parlamentar al USL seamănă cu un autogol. Opoziţia riscă să piardă voturi dacă va continua acest demers. Boicotul parlamentarilor PSD şi PNL face un mare bine Puterii actuale, pentru că îi mobilizează pe parlamentarii ei la vot. Declaraţiile au fost făcute la RFI de vicepreşedintele PDL, Theodor Paleologu.

Parlamentarul democrat-liberal spune că greva parlamentară a USL obligă Puterea la responsabilitate. "Ne obligă la responsabilitate şi la mobilizare, acesta-i un lucru bun, faptul că venim toţi e excelent. Eu chiar aş vedea în asta un mare ajutor pe care ni-l dau colegii de la USL, ne ajută să ne mobilizăm mai bine la Camera Deputaţilor. Unde într-adevăr avem o problemă este la Senat, unde în mai multe comisii nu avem majoritatea. Dar la Camera Deputaţilor ne fac un foarte mare bine colegii de la USL, pentru că ne obligă să ne mobilizăm, ceea ce e datoria noastră să facem", explică Theodor Paleologu.

Reprezentanţii USL "îşi iau scatoalce" de la actuala Putere, prin această grevă parlamentară, afirmă Theodor Paleologu: "Eu contez pe simţul ridicolului la unii dintre colegii din USL şi pe inteligenţa lor politică, pentru că unii au aşa ceva, că nu sunt toţi ghidaţi numai de patimă şi partizanat. Sper că vor găsi o variantă elegantă de a reveni la normal, pentru că nu le face bine această atitudine, pentru că efectiv îşi iau scatoalce de la noi, ne oferă gratuit posibilitatea de a-i pune la punct. Îşi dau autogol, e un autogol această grevă parlamentară, iar eu văd într-adevăr în asta un protest parlamentar, aşa cum au spus, nu e vorba de chiulangeală, dar e un autogol, e o greşeală politică ce generează în serie situaţii caraghioase".

Şedinţa de marţi a Camerei Deputaţilor a fost marcată de o serie de incidente. Parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei s-au certat în legătură cu cvorumul, iar unii deputaţi ai USL au venit dotaţi cu vuvuzele şi au stat la balcoanele sălii de şedinţe, de unde au vociferat minute în şir.

 
Theodor Paleologu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre greva parlamentară a USL